About Us

ο κόσμος της σαπουνόφουσκας: συστάσεις

Η «La Petite Marguerite» είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που ασχολείται με το Επιστημονικό Θέατρο και πιο συγκεκριμένα με την Επιστήμη της Σαπουνόφουσκας.

σχετικά με τις παραστάσεις και τα εργαστήρια με τις σαπουνόφουσκες

Ξεκίνησε την πορεία της το 2012 και από τότε μέχρι σήμερα έχει περιοδεύσει σε πάαααααρα πολλές πόλεις, χωριά και μακρινά νησάκια της χώρας μας διοργανώνοντας παραστάσεις και εργαστήρια με σαπουνόφουσκες, χαρίζοντας απλόχερα αμέτρητα συλλογικές στιγμές και εκατομμύρια χαμόγελα.

Οι επισκέψεις της στα σχολεία, μουσεία, πλατείες, δρόμους, ταράτσες, καφενεία, παντοπωλεία, γλυκοπωλεία ολοκληρώνονται πάντοτε με την ίδια υπόσχεση: ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ το ΧΑΜΟΓΕΛΟ που βρίσκεται ΜΕΣΑ ΜΑΣ!

Η «La Petite Marguerite» ανήκει σε ένα παγκόσμιο κίνημα σαπουνο |φουσκο – ποιητών ενώ μέσα από τα ταξίδια της αναζητά υποψήφιους που θα τους εκπαιδεύσει σε ένα κόσμο πειραμάτων που δεν τελειώνει ποτέ.. για να ακαλύψουνε παρέα…τη χώρα που το χαμόγελο δεν τελειώνει ποτέ..

συνεργασίες με δήμους, σχολεία, πανεπιστήμια, κοινωφελείς επιχειρήσεις, διαφημιστικές εταιρίες και ιδιωτικούς φορείς.

Στη μέχρι τώρα της πορεία, η ομάδα έχει συνεργαστεί με τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Κηφισιάς, τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τον Δήμο Ζωγράφου, τον Δήμο Αλίμου, τον Δήμο Αργυρούπολης Ελληνικού, τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Ελληνικού, τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τον Δήμο Τήνου, τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, τον Δήμο ΎΔρας, τον Δήμο Κατερίνης, τον Δήμο Λάρισας,  τον Δήμο Κομοτηνής, τον Δήμο Σκιάθου, με το Πάντειο Πανεπιστήμιομε την Γ’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τα εργαστήρια ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, με Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία, Σχολεία Ειδικής Αγωγής [Αθήνα, Πειραιά, Αχαρνών, Άμφισας, Γιάννουλη Λάρισας, Βόλος], ΕΛΕΠΑΠ [Παγκρατίου, Θεσσαλονίκης] με το Κεντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με υπηρεσίες και δίκτυα κοινωνικού χαρακτήρα [Άρσις, Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε, Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού, το Χαμόγελο του Παιδιού, Αποστολή], με Ερευνητικά Κέντρα, με Κοινωφελείς Επιχειρήσεις,  με ανεξάρτητα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, με κινηματογραφικές παραγωγές και διαφημιστικές εταιρείες.

προϋποθέσεις για τις παραστάσεις και τα εργαστήρια με τις σαπουνόφουσκες.

Οι δράσεις της ομάδας έχουν παραστατική και εκπαιδευτική μορφή και είναι ανοιχτές στο κοινό με μοναδική προϋπόθεση αυτή της συμμετοχικής διάδρασης.

* * *

_mg_1879a

      Βάσια Τσώτσου: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Παν/μιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη κατεύθυνση της Πολιτικής Φιλοσοφίας. Αυτή την περίοδο είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εισηγείται το ερευνητικό project Athens Bubble Society.

7Καριοφύλλης Γκροζούδης[επίσημο site]: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως οινολόγος, την ολοκλήρωσε όμως ως μηχανολόγος, γεωπόνος και φωτογράφος. Τα τελευταία 14 χρόνια δουλεύει επαγγελματικά ως ανεξάρτητος φωτογράφος. Είναι εισηγητής σεμιναρίων στην εκπαίδευση και εκπαιδευτής στον τομέα της μη τυπικής μάθησης σε διεθνή και εθνικά προγράμματα. Το 2007 κέρδισε από τον Ε.Ο.Τ το 1ο Βραβείο φωτογραφίας στην κατηγορία: «Ο τουρισμός στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας» και έπαινο στην κατηγορία: «Ο τουρισμός στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας». Το 2008 συμμετείχε στη Photo Biennale της Θεσσαλονίκης [συμμετοχή στο Portfolio Reviews|Φωτογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης] ενώ την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο Διαγωνισμού Φωτογραφίας στην κατηγορία: «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός στις παρυφές της Θεσσαλονίκης». Η επιστήμη της σαπουνόφουσκας ήρθε λίγο απροσδόκητα στη ζωή του, ωστόσο από την πρώτη στιγμή άρχισε να τη μελετά ως πείραμα χρησιμοποιώντας εργαλεία από τον χώρο της φυσικής, της χημείας και αναπόφευκτα της φαντασίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s