Βιογραφικό

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ 
25299678_1987255234623180_864498274432295356_o
📷: Michael Vakaros
Η La Petite Marguerite(Βάσια Τσώτσου, Καριοφύλλης Γκροζούδης) είναι μια καλλιτεχνική – δημιουργική ομάδα που ασχολείται με το Επιστημονικό Θέατρο.
Με αναφορές από τον κόσμο της θεωρίας και του πειράματος ξεκίνησε(2012) ένα κοινό εγχείρημα που στόχο έχει να παντρέψει την κοινωνική επιστήμη με τις φυσικές επιστήμες μέσα από την Ιδέα του παιχνιδιού με τη σαπουνόφουσκα.
Τα ερευνητικά ερωτήματα που απασχολούν την ομάδα έχουν να κάνουν με:
– την ανάδειξη της απελευθερωτικής αξίας του παιχνιδιού
– την ενίσχυση της δύναμη της Φαντασίας κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας
– την απόλαυση που γεννά η εμπειρία και την σύνδεσή της με τη μάθηση(τυπική | άτυπη)
– την οριοθέτηση της μοναδικότητας, την ενδυνάμωση της συνείδησης και της αυτονομίας
– την αποδοχή και τον σεβασμό ως αδιαπραγμάτευτες αξίες ζωής
–  όλα αυτά μαζί με την προώθηση της ιδέας του συλλογικού

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στη μέχρι τώρα της πορεία, η ομάδα έχει συνεργαστεί με τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Νέας Σμύρνης,  τον Δήμο Ζωγράφου, τον Δήμο Αλίμου, τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Κατερίνης, τον Δήμο Λάρισας,  με υπηρεσίες και δίκτυα κοινωνικού χαρακτήρα[ Άρσις, Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε, Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού, το Χαμόγελο του Παιδιού, Αποστολή], με Ερευνητικά Κέντρα, με Κοινωφελείς Επιχειρήσεις [Ύδρα, Σκοπέλος], με Θεματικά Πάρκα, με ανεξάρτητα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, με τον θεσμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας και της Λάρισας,  με Διαφημιστικές Εταιρείες, Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία, Σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Συνεργάζεται σταθερά με τις Εκδόσεις Άγκυρα[Σόλωνος, Αθήνα] ενώ για τη χρονική περίοδο 2016-2017 έλαβε ανάθεση από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς και παρουσίασε εκπαιδευτικά εργαστήρια και παραστάσεις στα σχολεία Ειδικής Αγωγής του Βόλου όπως επίσης και σε ομάδες ενηλίκων ΑΜΕΑ.

Οι δράσεις της ομάδας έχουν παραστατική και εκπαιδευτική μορφή και είναι ανοιχτές στο κοινό με μοναδική προϋπόθεση αυτή της συμμετοχικής διάδρασης.

* * *

_mg_1879a

      Βάσια Τσώτσου: Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Παν/μιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη κατεύθυνση της Πολιτικής Φιλοσοφίας. Η μεταπτυχιακή της ειδίκευση σχετίζεται με το ζήτημα της εξουσίας και τις κοινωνικές αναπαραστάσεις της έννοιας μέσα στα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά με επιβλέπουσα την κα Μαριάννα Ψύλλα. Παράλληλα με τις σπουδές της φοίτησε δίπλα στον Αντώνη Κουτρουμπή στο εργαστήριο σωματικού θεάτρου της ομάδας Πλεύσις  [2011-2015] και ολοκλήρωσε κύκλους σπουδών στην ελλάδα και το εξωτερικό πάνω στην τέχνη του κλόουν, του θεάτρου δρόμου, του σύγχρονου χορού και της τεχνικής των ξυλοπόδαρων. Από το 2009 συνεργάζεται με διάφορες ομάδες και καλλιτέχνες σε σχολεία, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, φεστιβάλ και χώρους δημιουργικής απασχόλησης ως ανεξάρτητη performer[περισσότερες πληροφορίες]. Το 2012 ασχολείται για πρώτη φορά με την παραστατική τέχνη της σαπουνόφουσκας. Ακολουθούν παραστάσεις στην ελλάδα και την κύπρο και οργανώνεται συστηματικά το πεδίο του bubble performing. Στο ενδιάμεσο εργάζεται στον χώρο της αρθρογραφίας, της πολιτιστικής διαχείρισης, της οργάνωσης και παραγωγής φεστιβαλικών εκδηλώσεων[προσωπικό ιστολόγιο]. Το 2015, 2016 συνεργάζεται με τον Καριοφύλλη Γκροζούδη σε ευρωπαϊκά προγράμματα μη τυπικής μάθησης [non formal education | erasmus +] και μέσα από αυτή τη συνεργασία προκύπτει η δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος bubble play. Από εκεί και έπειτα, μαζί, συνδημιουργούν την ομάδα La Petite Marguerite και ερευνούν την επιστήμη της σαπουνόφουσκας, τα όρια της φαντασίας και τις κοινωνικές αναπαραστάσεις αυτής της εφήμερης ύλης. .

7Καριοφύλλης Γκροζούδης[επίσημο site]: Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως οινολόγος στην Αθήνα, την ολοκλήρωσε όμως ως μηχανολόγος και γεωπόνος στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύει ως ανεξάρτητος – επαγγελματίας φωτογράφος [φωτογράφος τοπίου (αστικό, βιομηχανικό, αστικό) – εσωτερικών χώρων – κοινωνικών εκδηλώσεων – studio (fashion, advertisment, still life), φωτορεπορτάζ| ντοκουμέντο]. Είναι εισηγητής σεμιναρίων στην εκπαίδευση και εκπαιδευτής στον τομέα της μη τυπικής μάθησης (non formal education) σε διεθνή και εθνικά προγράμματα. Το 2007 κέρδισε από τον Ε.Ο.Τ το 1ο Βραβείο φωτογραφίας στην κατηγορία: «Ο τουρισμός στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας» και  έπαινο στην κατηγορία: «Ο τουρισμός στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας». Το 2008 συμμετείχε στη Photo Biennale της Θεσσαλονίκης [συμμετοχή στο Portfolio Reviews|Φωτογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης] ενώ την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο Διαγωνισμού Φωτογραφίας στην κατηγορία: «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός στις παρυφές της Θεσσαλονίκης». Η επιστήμη της σαπουνόφουσκας ήρθε λίγο απροσδόκητα στη ζωή του, ωστόσο από την πρώτη στιγμή άρχισε να τη μελετά ως πείραμα χρησιμοποιώντας εργαλεία από τον χώρο της φυσικής, της χημείας και αναπόφευκτα της φαντασίας.

 

La Petite Marguerite is an artistic creative group, founded by Vasia Tsotsou and Kariofyllis Gkrozoudis and based in the cities of Athens and Thessaloniki, Greece. Referring to the world of theory and experiment, the group launched a collective project which aims to combine political science, philosophy, physical theatre and miming, physics, chemistry and photography within the idea of playing with the soapbubble.

The activities of our groupare of theatrical and educationalnature and are open to any public,with the sole condition of the audience’sparticipative interaction.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s