Βιογραφικό

Η La Petite Marguerite, είναι μια καλλιτεχνική – δημιουργική ομάδα που συστάθηκε από την Βάσια Τσώτσου και τον Καριοφύλλη Γκροζούδη με έδρα της την πόλη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Με αναφορές από τον κόσμο της θεωρίας και του πειράματος ξεκίνησε ένα κοινό εγχείρημα που στόχο έχει να παντρέψει τη πολιτική φιλοσοφία, το σωματικό θέατρο,  τη φυσική, τη χημεία και τον κόσμο της φωτογραφίας μέσα από ιδέα του παιχνιδιού με τη σαπουνόφουσκα.

_mg_1879a                Βάσια Τσώτσου: Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Παν/μιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη κατεύθυνση της Πολιτικής Φιλοσοφίας. Η μεταπτυχιακή της ειδίκευση σχετίζεται με το ζήτημα της εξουσίας και τις κοινωνικές αναπαραστάσεις της έννοιας μέσα στα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά με επιβλέπουσα την κα Μαριάννα Ψύλλα. Παράλληλα με τις σπουδές της φοίτησε δίπλα στον Αντώνη Κουτρουμπή στο εργαστήριο σωματικού θεάτρου της ομάδας Πλεύσις  [2011-2015] και ολοκλήρωσε κύκλους σπουδών στην ελλάδα και το εξωτερικό πάνω στην τέχνη του κλόουν, του θεάτρου δρόμου, του σύγχρονου χορού και της τεχνικής των ξυλοπόδαρων. Από το 2009 συνεργάζεται με διάφορες ομάδες και καλλιτέχνες σε σχολεία, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, φεστιβάλ και χώρους δημιουργικής απασχόλησης ως ανεξάρτητη performer[περισσότερες πληροφορίες]. Το 2012 ασχολείται για πρώτη φορά με την παραστατική τέχνη της σαπουνόφουσκας. Ακολουθούν παραστάσεις στην ελλάδα και την κύπρο και οργανώνεται συστηματικά το πεδίο του bubble performing. Στο ενδιάμεσο εργάζεται στον χώρο της αρθρογραφίας, της πολιτιστικής διαχείρισης, της οργάνωσης και παραγωγής φεστιβαλικών εκδηλώσεων[προσωπικό ιστολόγιο]. Το 2015, 2016 συνεργάζεται με τον Καριοφύλλη Γκροζούδη σε ευρωπαϊκά προγράμματα μη τυπικής μάθησης [non formal education | erasmus +] και μέσα από αυτή τη συνεργασία προκύπτει η δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος bubble play. Από εκεί και έπειτα, μαζί, συνδημιουργούν την ομάδα La Petite Marguerite και ερευνούν την επιστήμη της σαπουνόφουσκας, τα όρια της φαντασίας και τις κοινωνικές αναπαραστάσεις αυτής της εφήμερης ύλης. .

7Καριοφύλλης Γκροζούδης[επίσημο site]: Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως οινολόγος στην Αθήνα, την ολοκλήρωσε όμως ως μηχανολόγος και γεωπόνος στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύει ως ανεξάρτητος – επαγγελματίας φωτογράφος [φωτογράφος τοπίου (αστικό, βιομηχανικό, αστικό) – εσωτερικών χώρων – κοινωνικών εκδηλώσεων – studio (fashion, advertisment, still life), φωτορεπορτάζ| ντοκουμέντο]. Είναι εισηγητής σεμιναρίων στην ιδιωτική εκπαίδευση και εκπαιδευτής στον τομέα της μη τυπικής μάθησης (non formal education) σε διεθνή και εθνικά προγράμματα. Το 2007 κέρδισε από τον Ε.Ο.Τ το 1ο Βραβείο φωτογραφίας στην κατηγορία: «Ο τουρισμός στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας» και  έπαινο στην κατηγορία: «Ο τουρισμός στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας». Το 2008 συμμετείχε στη Photo Biennale της Θεσσαλονίκης [συμμετοχή στο Portfolio Reviews|Φωτογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης] ενώ την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο Διαγωνισμού Φωτογραφίας στην κατηγορία: «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός στις παρυφές της Θεσσαλονίκης». Η επιστήμη της σαπουνόφουσκας ήρθε λίγο απροσδόκητα στη ζωή του, ωστόσο από την πρώτη στιγμή άρχισε να τη μελετά ως πείραμα χρησιμοποιώντας εργαλεία από τον χώρο της φυσικής, της χημείας και αναπόφευκτα της φαντασίας.

Οι δράσεις της ομάδας έχουν παραστατική και εκπαιδευτική μορφή και είναι ανοιχτές στο κοινό με μοναδική προϋπόθεση αυτή της συμμετοχικής διάδρασης.

La Petite Marguerite is an artistic creative group, founded by Vasia Tsotsou and Kariofyllis Gkrozoudis and based in the cities of Athens and Thessaloniki, Greece. Referring to the world of theory and experiment, the group launched a collective project which aims to combine political science, philosophy, physical theatre and miming, physics, chemistry and photography within the idea of playing with the soapbubble.

The activities of our groupare of theatrical and educationalnature and are open to any public,with the sole condition of the audience’sparticipative interaction.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s