Βιογραφικό

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Η «La Petite Marguerite» είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που ασχολείται με το Επιστημονικό Θέατρο και πιο συγκεκριμένα με την Επιστήμη της Σαπουνόφουσκας.

Ξεκίνησε την πορεία της το 2012 και από τότε μέχρι σήμερα έχει περιοδεύσει σε πάαααααρα πολλές πόλεις, χωριά και μακρινά νησάκια της χώρας μας διοργανώνοντας εργαστήρια και παραστάσεις και χαρίζοντας απλόχερα εκατομμύρια σαπουνόφουσκες και αμέτρητα χαμόγελα.

Οι επισκέψεις της στα σχολεία, μουσεία, πλατείες, δρόμους, ταράτσες, καφενεία, παντοπωλεία, γλυκοπωλεία ολοκληρώνονται πάντοτε με την ίδια υπόσχεση: ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ το ΧΑΜΟΓΕΛΟ που βρίσκεται ΜΕΣΑ ΜΑΣ!

Η «La Petite Marguerite» ανήκει σε ένα παγκόσμιο κίνημα σαπουνο |φουσκο – ποιητών ενώ μέσα από τα ταξίδια της αναζητά υποψήφιους που θα τους εκπαιδεύσει σε ένα κόσμο πειραμάτων που δεν τελειώνει ποτέ.. για να ακαλύψουνε παρέα…τη χώρα που το χαμόγελο δεν τελειώνει ποτέ..

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στη μέχρι τώρα της πορεία, η ομάδα έχει συνεργαστεί με τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Νέας Σμύρνης,  τον Δήμο Ζωγράφου, τον Δήμο Αλίμου, τον Δήμο Αργυρούπολης Ελληνικού, τον Δήμο Κηφισιάς, τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τον Δήμο Τήνου, τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Κατερίνης, τον Δήμο Λάρισας,  τον Δήμο Κομοτηνής, τον Δήμο Σκιάθου, με το Πάντειο Πανεπιστήμιομε την Γ’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τα εργαστήρια ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, με Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία, Σχολεία Ειδικής Αγωγής [Αθήνα, Πειραιά, Αχαρνών, Άμφισας, Γιάννουλη Λάρισας, Βόλος], ΕΛΕΠΑΠ [Παγκρατίου, Θεσσαλονίκης] με το Κεντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με υπηρεσίες και δίκτυα κοινωνικού χαρακτήρα [Άρσις, Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε, Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού, το Χαμόγελο του Παιδιού, Αποστολή], με Ερευνητικά Κέντρα, με Κοινωφελείς Επιχειρήσεις [Ύδρα, Σκιάθος],  με ανεξάρτητα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, με κινηματογραφικές παραγωγές και διαφημιστικές εταιρείες.

Οι δράσεις της ομάδας έχουν παραστατική και εκπαιδευτική μορφή και είναι ανοιχτές στο κοινό με μοναδική προϋπόθεση αυτή της συμμετοχικής διάδρασης.

* * *

_mg_1879a

      Βάσια Τσώτσου: Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Παν/μιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη κατεύθυνση της Πολιτικής Φιλοσοφίας. Η μεταπτυχιακή της ειδίκευση σχετίζεται με το ζήτημα της εξουσίας και τις κοινωνικές αναπαραστάσεις της έννοιας στο έργο του Γάλλου στοχαστή Michel Foucault και σε άμεση σύνδεση με τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά με επιβλέπουσα την κα Μαριάννα Ψύλλα. Παράλληλα με τις σπουδές της φοίτησε δίπλα στον Αντώνη Κουτρουμπή στο εργαστήριο σωματικού θεάτρου της ομάδας Πλεύσις  [2011-2015] και ολοκλήρωσε κύκλους σπουδών στην ελλάδα και το εξωτερικό πάνω στην τέχνη του κλόουν, του θεάτρου δρόμου, του σύγχρονου χορού και της τεχνικής των ξυλοπόδαρων. Από το 2009 συνεργάζεται με διάφορες ομάδες και καλλιτέχνες σε σχολεία, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, φεστιβάλ και χώρους δημιουργικής απασχόλησης ως ανεξάρτητη performer. Το 2012 ασχολείται για πρώτη φορά με την παραστατική τέχνη της σαπουνόφουσκας. Ακολουθούν παραστάσεις στην ελλάδα και την κύπρο και οργανώνεται συστηματικά το πεδίο του bubble performing. Στο ενδιάμεσο εργάζεται στον χώρο της αρθρογραφίας, της πολιτιστικής διαχείρισης, της οργάνωσης και παραγωγής φεστιβαλικών εκδηλώσεων[προσωπικό ιστολόγιο]. Το 2015, 2016 συνεργάζεται με τον Καριοφύλλη Γκροζούδη σε ευρωπαϊκά προγράμματα μη τυπικής μάθησης [non formal education | erasmus +] και μέσα από αυτή τη συνεργασία προκύπτει η δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος bubble play. Από εκεί και έπειτα, μαζί, συνδημιουργούν την ομάδα La Petite Marguerite και ερευνούν την επιστήμη της σαπουνόφουσκας, τα όρια της φαντασίας και τις κοινωνικές αναπαραστάσεις αυτής της εφήμερης ύλης. .

7Καριοφύλλης Γκροζούδης[επίσημο site]: Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως οινολόγος στην Αθήνα, την ολοκλήρωσε όμως ως μηχανολόγος και γεωπόνος στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύει ως ανεξάρτητος – επαγγελματίας φωτογράφος [φωτογράφος τοπίου (αστικό, βιομηχανικό, αστικό) – εσωτερικών χώρων – κοινωνικών εκδηλώσεων – studio (fashion, advertisment, still life), φωτορεπορτάζ| ντοκουμέντο]. Είναι εισηγητής σεμιναρίων στην εκπαίδευση και εκπαιδευτής στον τομέα της μη τυπικής μάθησης (non formal education) σε διεθνή και εθνικά προγράμματα. Το 2007 κέρδισε από τον Ε.Ο.Τ το 1ο Βραβείο φωτογραφίας στην κατηγορία: «Ο τουρισμός στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας» και  έπαινο στην κατηγορία: «Ο τουρισμός στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας». Το 2008 συμμετείχε στη Photo Biennale της Θεσσαλονίκης [συμμετοχή στο Portfolio Reviews|Φωτογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης] ενώ την ίδια χρονιά βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο Διαγωνισμού Φωτογραφίας στην κατηγορία: «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός στις παρυφές της Θεσσαλονίκης». Η επιστήμη της σαπουνόφουσκας ήρθε λίγο απροσδόκητα στη ζωή του, ωστόσο από την πρώτη στιγμή άρχισε να τη μελετά ως πείραμα χρησιμοποιώντας εργαλεία από τον χώρο της φυσικής, της χημείας και αναπόφευκτα της φαντασίας.

 

tags: #bubbles, #bubbleplay #bubbleshow #freebubblingzone #walkabout #bubbleparade #socialsciences #soapart #kids #kidsfest #festival #childrenfestival #lapetitemarguerite #kidsart #kidsinsidebubbles #bubbleworld #bubbling #performing #bubbleperforming

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s