συμμετοχικά εργαστήρια

Συμμετοχικά Εργαστήρια στην Εκπαίδευση από την Athens Bubble Society

Στα πλαίσια της ερευνητικής δράσης της Athens Bubble Society σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ένα συμμετοχικό εργαστήριο βασισμένο στην ιδέα του παιχνιδιού με τις φυσαλίδες στους φοιτητές & τις φοιτήτριες του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών.

Athens Bubble Society | Bubble Participatory Workshop

Η ιδέα του εργαστηρίου

Πρόκειται για ένα αλληλεπιδραστικό εργαστήριο ενηλίκων κατά τη διάρκεια του οποίου πειραματιστήκαμε με το υλικό των bubbles ως μια μορφή παρέμβασης μη λεκτικής επικοινωνίας στην εκπαίδευση.

Οι φυσαλίδες είναι ένα οπτικό ερέθισμα που προσελκύει ακαριαία τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες, δημιουργεί μια σχέση άμεσης αλληλεπίδρασης, υπογραμμίζει τη σημασία του εδώ και του τώρα, την αξία της βιωμένης πρακτικής αλλά και τη δύναμη του παιχνιδιού μέσα στη (σχολική) κοινότητα.

Σκοπός του εργαστηρίου σε κάθε περίπτωση ήταν η συγκρότηση μιας ομάδας μέσα σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας. Με αναστοχαστική διάθεση προσδιορίσαμε τη σχέση μας με την παιδική ηλικία, τις αναπαραστάσεις και τα όρια του παιχνιδιού στη ζωή γενικότερα αλλά και πιο συγκεκριμένα μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ευχαριστούμε θερμά την Οργανωτική Επιτροπή του 14ου Παιδικού Φεστιβάλ του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. Πανεπιστημίου Πατρών για την άψογη φιλοξενία & διοργάνωση. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι-ες καθώς το πρώτο μας εργαστήριο ενηλίκων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

καλή αντάμωση στο πεδίο της δράσης!

σχεδιασμός, υλοποίηση εργαστηρίου: Βάσια Τσώτσου

υποστήριξη, φωτογραφική κάλυψη: Καριοφύλλης Γκροζούδης