Συμμετοχικά Εργαστήρια στην Εκπαίδευση από την Athens Bubble Society

στις

Στα πλαίσια της ερευνητικής δράσης της Athens Bubble Society σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ένα συμμετοχικό εργαστήριο βασισμένο στην ιδέα του παιχνιδιού με τις φυσαλίδες στους φοιτητές & τις φοιτήτριες του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ιδέα του εργαστηρίου

Πρόκειται για ένα αλληλεπιδραστικό εργαστήριο ενηλίκων κατά τη διάρκεια του οποίου πειραματιστήκαμε με το υλικό των bubbles ως μια μορφή παρέμβασης μη λεκτικής επικοινωνίας στην εκπαίδευση.

Οι φυσαλίδες είναι ένα οπτικό ερέθισμα που προσελκύει ακαριαία τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες, δημιουργεί μια σχέση άμεσης αλληλεπίδρασης, υπογραμμίζει τη σημασία του εδώ και του τώρα, την αξία της βιωμένης πρακτικής αλλά και τη δύναμη του παιχνιδιού μέσα στη (σχολική) κοινότητα.

κοπός του εργαστηρίου σε κάθε περίπτωση ήταν η συγκρότηση μιας ομάδας μέσα σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας. Με αναστοχαστική διάθεση προσδιορίσαμε τη σχέση μας με την παιδική ηλικία, τις αναπαραστάσεις και τα όρια του παιχνιδιού στη ζωή γενικότερα αλλά και πιο συγκεκριμένα μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ευχαριστούμε θερμά την Οργανωτική Επιτροπή του 14ου Παιδικού Φεστιβάλ του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. Πανεπιστημίου Πατρών για την άψογη φιλοξενία & διοργάνωση. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι-ες καθώς το πρώτο μας εργαστήριο ενηλίκων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

καλή αντάμωση στο πεδίο της δράσης!

σχεδιασμός, υλοποίηση εργαστηρίου: Βάσια Τσώτσου [Υπ.Διδάκτωρ Πολιτικής Επικοινωνίας Παντείου Πανεπιστημίου, Bubble Performer]

υποστήριξη, φωτογραφική κάλυψη: Καριοφύλλης Γκροζούδης [Φωτογράφος, Bubble Performer]

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s