Δημόσιος Χώρος, Εκπαίδευση, Επικοινωνία: νέα κυκλοφορία

στις

Κυκλοφόρησε μόλις από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ – I. SIDERIS PUBLICATIONS ο συλλογικός μας τόμος «Δημόσιος Χώρος, Εκπαίδευση, Επικοινωνία» σε επιμέλεια Μαριάννας Ψύλλα.

Πρόκειται για μια διεπιστημονική προσέγγιση που αναδεικνείει σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από το σύνθετο ερώτημα του «πώς θα ζήσουμε όλοι και όλες μαζί» μέσα σε μια σύνθετη και πολυδιάσταστη πραγματικότητα ραγδαίων αλλαγών και μετατοπίσεων.

Είναι ένα συγγραφικό έργο που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία, την αμοιβαία επικοινωνία, τις ατελείωτες συζητήσεις, τους πειραματισμούς, τα ευρωπαϊκά και εθνικά workshops, τις ημερίδες αλλά και τη δράση μας στο πεδίο που σχετίζεται πάντοτε με τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ ότι το εν λόγω έργο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα εκπαιδευτικής πρακτικής καθώς με εξαίρεση την Αύρα Βαζαίου (PhD Κοινωνικής Ψυχολογίας), οι τέσσερις υπόλοιπες υπάρξεις είμαστε υποψήφιες διδακτόρισσες και είναι τιμή μας να συγγράφουμε και να συνυπάρχουμε σε ένα συλλογικό έργο με την καθηγήτριά μας.

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι μέσα σε αυτόν τον τόμο υπάρχουν 3 δικά μου κείμενα (ένα το μοιράζομαι με την Αύρα) και είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω τις ερευνητικές μου θέσεις γύρω από την πολύχρονη εμπειρία μου με τις φυσαλίδες στην σχολική κοινότητα.

Θεωρώ ότι το εν λόγω βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, κοινωνικούς και πολιτικούς επιστήμονες, ερευνητές, εμψυχωτές και σε όσους δουλεύουν με αναφορά στον άνθρωπο.

… εάν τελικά φτάσατε έως εδώ σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
παραμένω στη διάθεσή σας να μοιραστώ μαζί σας οποιαδήποτε σκέψη!

φιλικά
Βασια

Σχολιάστε