Η La Petite Marguerite επιστρέφει στο Πατρινό Καρναβάλι

στις

Η La Petite Marguerite επιστρέφει στο Πατρινό Καρναβάλι

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite συμμετέχει στο Πατρινό Καρναβάλι παρουσιάζοντας δυο ξεχωριστές παραγωγές.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο ο2 Μαρτίου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (12.30 π.μ.) και το Σάββατο 09 Μαρτίου (11.00 π.μ.) στα Ψηλά Αλώνια, η ομάδα θα έχει την μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στην πόλη της Πάτρας και να αλληλοεπιδράσει με το κοινό παρουσιάζοντας τη συμμετοχική παράσταση «κοσμοναύτες» και την μετακινούμενη παράσταση «εναερίτες‘.

Πρόκειται για δυο διαφορετικές παραστάσεις που θα υποστηρίξουν το πνεύμα της καρναβαλικής γιορτής και μέσα από τη λογική της οπτικής αφήγησης θα προτείνουν στον δημόσιο χώρο το παιχνίδι με τις φυσαλίδες ως ένα μέσο εγγύτητας, αμοιβαίας επικοινωνίας, αποδοχής, μοιράσματος και βιωμένης πρακτικής.

Βιογραφικό ομάδας

La Petite Marguerite είναι μια καλλιτεχνική – ερευνητική ομάδα το έργο και η δράση της οποίας βασίζεται στην ιδέα του παιχνιδιού με το υλικό της σαπουνόφουσκας. H ομάδα αναζητά κοινούς τόπους συνύπαρξης και οραματίζεται μια κοινωνία, μέσα στην οποία θα κυριαρχεί η αγάπη, η καλοσύνη, η αποδοχή, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός και η ισότητα. Διερευνά νέους τρόπους επικοινωνίας και σύνδεσης για αυτό και σχεδιάζει συμμετοχικές παραστάσεις και εργαστήρια προσβάσιμα προς όλους -ες. Σκοπός μέσα από το έργο και τη δράση της είναι η δημιουργία μιας κοινότητας μικρών και μεγάλων παιδιών μέσα στην οποία παίζουν, δημιουργούν, ανακαλύπτουν και αποκαλύπτουν τη σημασία του εδώ και του τώρα αλλά και του εφήμερου, μέσα από το παιχνίδι και την εμψύχωση του υλικού της σαπουνόφουσκας. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραπάνω δράσεις, επισκεφτείτε τη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού εδώ.

Σχολιάστε