Η La Petite Marguerite στην Βραδιά Ερευνητή στην Θεσσαλονίκη

στις

Η La Petite Marguerite σε συνεργασία με το  Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης θα βρεθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης για να λάβει μέρος στην Βραδιά του Ερευνητή.

Τι είναι η Βραδιά του Ερευνητή

Η Βραδιά του Ερευνητή, είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 400 πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και ως σκοπό έχει την ανάδειξη της έρευνας και της επιστήμης. Στην Ελλάδα, 7 διαφορετικές πόλεις, δεκάδες ερευνητές και επιστήμονες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, συντονίζονται και συντονίζουν καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς, πρωτοβουλίες και δράσεις για να μας γνωρίσουν καλύτερα με την έρευνα και την επιστήμη. Οι δράσεις κορυφώνονται την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτέμβρη με τις εκδηλώσεις της Βραδιάς του Ερευνητή!

Σχετικά με την φετινή διοργάνωση της Βραδιάς του Ερευνητή

Φέτος η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1) και θα ανοίξει τις πύλες της στις 17.00. Κατά τη διάρκεια της Βραδιάς, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη διαδραστική έκθεση τεχνολογιών του ΕΚΕΤΑ, – η οποία θα αποκαλύψει το ευρύ φάσμα της ερευνητικής δραστηριότητας του Κέντρου- καθώς επίσης να συνομιλήσουν με τους ερευνητές γνωρίζοντας την επιστήμη μέσα από τη ματιά των πραγματικών της εκπροσώπων.  Την ίδια στιγμή, στην ευρωπαϊκή γωνιά, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πληροφόρηση για την ευρωπαϊκή πολιτική για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη αλλά και για τις δράσεις για την κινητικότητα των ερευνητών. Κατά  την εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν παράλληλα,  πειράματα αλληλεπίδρασης και παρατηρήσεις φαινομένων, καλλιτεχνικές παραστάσεις,  ενώ τα εργαστήρια για παιδιά θα φέρουν τους μικρούς σε ηλικία επισκέπτες  σε επαφή με την επιστήμη με άμεσο και διασκεδαστικό τρόπο.

Η La Petite Marguerite στην Βραδιά Ερευνητή 2024

Η ομάδα μας θα συμμετάσχει στην Βραδιά του Ερευνητή παρουσιάζοντας την bubble performance “cosmonauts”, μια διαδραστική – συμμετοχική performance εμπνευσμένη από το διάστημα και τους κοσμοναύτες. Ένα θεαματικό bubble performance γεμάτο από τεράστιες σαπουνόφουσκες  που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, την φαντασία, το όνειρο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον εύθραυστο κόσμο της σαπουνόφουσκας αλλά και στη ρευστότητα της σύγχρονης εποχής.

ώρα έναρξης: 18.30

κατασκευές / σκηνικά: Playroom

FB page: La Petite Marguerite. Bubble Show

Instagram: la_petitemarguerite

Η Βραδιά του Ερευνητή θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Απάντηση